Alleen voor abonnees

Tik hieronder een websleutel die bovenaan op blz. 1 van een gedrukte Klap staat.

websleutel klap
  
Artikel van de week
Archief
Woordenlijst
Wereldkaarten

Wat is Klap?

Kits lezende kinderen

IdeeŽnwijzer Kits

Kits cover

Kits binnenpagina

IdeeŽnwijzer Kits


Met Klap wegwijs in de actualiteit ...

Klap
is een maandelijks actualiteitenmagazine voor kinderen van 8 tot 10 jaar, dat al 27 jaar bestaat. Als abonnee krijg je elke maand een magazine met 16 pagina's nieuws op kindermaat. Daarnaast verschijnt op de Klap-website elke donderdag een lang nieuwsartikel. Dankzij de Klapkrant- en site verruimen kinderen hun blik op de wereld!

Kiezen voor Klap = kiezen voor kwaliteit

Klap bevat elke keer 16 pagina's met korte en lange artikels, veel kleurenfoto's, een poster en een strip. Elk nummer is opgedeeld in verschillende rubrieken: 'Ik en de anderen' (2 blz.), 'Ik en ons land' (2 blz.), 'Ik en de wereld'. Er is ook een dossier van 4 blz. waarin een actueel thema wordt uitgediept.

Op de laatste pagina wordt dit jaar aandacht besteed aan het thema 'Het weer'. Met het woordraadsel testen de kinderen hun kennis van de artikels. Op de doepagina wisselen koken en wetenschappelijke proefjes elkaar af.


Beatrijs Peeters is de hoofdredacteur van Klap. Zij is redacteur en auteur van kinder- en jeugd-boeken. Beatrijs volgt de actualiteit op de voet en selecteert items die kinderen interesseren. Ze heeft een levendige schrijfstijl en weet haar lezers te boeien. De aantrekkelijke lay-out van Klap trekt ook moeilijke lezers over de streep.

Nog veel meer nieuws op: www.klapkrant.be

Op deze website wordt elke donderdag een groot nieuwsartikel geplaatst, dat enkel door Klap-abonnees te lezen is. Op pagina 1 van Klap staat hoe je kan inloggen. Bij belangrijk nieuws verschijnt meteen een uitgebreid artikel op de website. Een woordenlijst, een actuaquiz, een poll en een archief met dossiers maken de kinderen verder wegwijs in de actualiteit.

Waarom kies jij voor Klap?

Ewout (9 jaar): Omdat ik de Klap-artikels veel beter begrijp dan de artikels in een gewone krant. De mooie posters hang ik op in mijn kamer.

Kaat (9 jaar): Omdat ik zo interessant materiaal verzamel voor in de lessen. Het woordraadsel en de doepagina vind ik heel tof.

Klassetips, de handleiding voor leerkrachten

Bij Klap is ook een maandelijkse handleiding voor de leerkracht beschikbaar: Klassetips. Klassetips bevat telkens 3 uitgewerkte lessuggesties en 6 kant-en-klare kopieerwerkbladen, met sleutel (8 blz., A4, zwart-wit).

De lessen sluiten aan op bepaalde artikels in Klap en bieden de leerkracht bruikbaar materiaal om in de klas rond onderwerpen uit de actualiteit te werken, binnen het kader van het leerplan.

De opdrachten variëren van het uitdiepen van actuele onderwerpen en opzoeken op het internet over begrijpend lezen en taalopdrachten tot weten-schappelijke proefjes. De motivatie en werkwijze worden uitgebreid beschreven, met veel aandacht voor de doelstellingen van de les.

Om Klassetips te downloaden surft u naar de speciale Klassetips-pagina en vult u de meegedeelde code in. Op deze pagina kunt u ook alle Klassetips van de voorbije schooljaren downloaden.

Prijzen

Klap
op school: € 18,00
thuis: € 21,00

Klassetips: € 16,00
of gratis bij elke bestelling van 10 of meer ex. van Klap

Leerkrachtenabonnement (Klap + Klassetips):
op school: € 30,00
thuis: € 34,00

 

poll
quiz
Mop van de week
Sleutels
  |  Home  |  Mail ons  |
  |  Privacybeleid  
|  Klassetips  |  Andere tijdschriften  |
www.eenhoorn.be
Designed by Oranje